Skip navigation
BelSU DSpace logo

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/4587
Название: Effect of hydrostatic extrusion at 600-700°C on the structure and properties of Ti-6Al-4V alloy
Авторы: Zherebtsov, S.
Mazur, A.
Lojkowski, W.
Salishchev, G. A.
Ключевые слова: technique
hydrometallurgy
hydrostatic extrusion
titanium alloys
structure refinement
strength
ductility
alloys
titanium
Дата публикации: 2008
Библиографическое описание: Effect of hydrostatic extrusion at 600-700°C on the structure and properties of Ti-6Al-4V alloy / S. Zherebtsov, A. Mazur, G.A. Salishchev et al. ; Belgorod State University // Materials science and engineering A . - 2008. - Vol.485, N1-2.-P. 39-45. - doi: 10.1016/j.msea.2007.08.081.
Краткий осмотр (реферат): The effect of hydrostatic extrusion in the range 600–700° C on the structure and mechanical properties of Ti–6Al–4V titanium alloy with a lamellar microstructure is reported in the paper. Extrusion at 600°C resulted in the formation of a heterogeneous microstructure consisting of submicrocrystalline grains of size about 0.2 µm and thick lamellae aligned with the extrusion axis. An increase of the extrusion temperature increased the volume fraction of the globularized structure and the grain size. The hydrostatic extrusion leads to a remarkable increase in the strength of the alloy. The ultimate tensile strength of a sample extruded at 600° C to a true deformation of e = 1.4 was 1530 MPa
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/4587
Располагается в коллекциях:Статьи из периодических изданий и сборников (на иностранных языках) = Articles from periodicals and collections (in foreign languages)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Zherebtsov_Effect of hydrostatic extrusion.pdf932.22 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.