Skip navigation
BelSU DSpace logo

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/21706
Название: Influence of ripening in mother solution on characteristics of magnesium-substituted calcium phosphate powders
Авторы: Goldberg, M. A.
Smirnov, V. V.
Antonova, O. S.
Shvorneva, L. I.
Kudryavtsev, E. A.
Ключевые слова: chemistry
chemical elements
calcium phosphates
magnesium phosphates
ripening in mother liquor
powder synthesis
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Influence of ripening in mother solution on characteristics of magnesium-substituted calcium phosphate powders / M.A. Goldberg [и др.] // Inorganic materials: applied research. - 2017. - Vol.8, N1.-P. 136-139. - Doi: 10.1134/S2075113317010130. - Refer.: p. 139.
Краткий осмотр (реферат): Effect of ripening in the mother liquor on the degree of crystallinity and dispersity of mixed powders of calcium and magnesium phosphates is studied as a function of magnesium content with the elemental composition such that (Ca + Mg)/P = 2. Ripening is found to have a positive effect on crystallinity of the apatite phase of powders. Nanocrystals with lowered tendency to aggregation are formed during the ripening period, which affords the powders with specific surface area as high as 80 m2/g. The morphology of the constituent particles depends on the magnesium content. Crystallization processes are essentially completed by the 21st day of ripening
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/21706
Располагается в коллекциях:Статьи из периодических изданий и сборников (на иностранных языках) = Articles from periodicals and collections (in foreign languages)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Kudryavtsev_Influence.pdf442.91 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.