Skip navigation
BelSU DSpace logo

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/20255
Название: Development of ultrafine grained austenitic stainless steels by large strain deformation and annealing
Авторы: Belyakov, A.
Kipelova, A.
Odnobokova, M.
Shakhova, I.
Kaibyshev, R.
Ключевые слова: technique
metal science
steels
austenitic stainless steels
stainless steels
annealing
strain deformation
recovery
recrystallization
cold rolling
grain refinement
phase transformations
Дата публикации: 2014
Библиографическое описание: Development of ultrafine grained austenitic stainless steels by large strain deformation and annealing / A. Belyakov [et al.] // Materials Science Forum. - 2014. - Vol.783-786.- P. 651-656
Краткий осмотр (реферат): The development of ultrafine grained structures in 316L and 304-type austenitic stainless steels subjected to large strain cold working and subsequent annealing and their effect on mechanical properties were studied. The cold rolling was accompanied by a mechanical twinning and a partial martensitic transformation and resulted in the development of elongated austenite/ferrite grains with the transverse size of about 50 nm at a strain of 4. The grain refinement by large strain cold working resulted in an increase of tensile strength above 2000 MPa in the both steels. Annealing at temperatures above 500°C resulted in ferrite-austenite reversion. However, the transverse grain/subgrain size remained on the level of about 100-150 nm after annealing at temperatures up to 700°C
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsu.edu.ru/handle/123456789/20255
Располагается в коллекциях:Статьи из периодических изданий и сборников (на иностранных языках) = Articles from periodicals and collections (in foreign languages)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Belyakov_Development_14.pdf4.28 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Показать полное описание ресурса Просмотр статистики


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.